
- reklama -
Suroviny
- 1 divoká kachna
- 10 dkg slaniny
- 10 dkg másla
- sůl
-
- Nádivka:
- 3 rohlíky
- 5 dkg slaniny
- 10 dkg uzeného masa (nebo šunky)
- kachní játra
- 2 vejce
- petrželka
- sůl
- cca 0,5 l mléka (nebo hovězího vývaru)
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky na nádivku nakrájíme na tenké plátky, polijeme horkým mlékem nebo vývarem, vidličkou rozmačkáme a přidáme ostatní přísady.
-
Uzené maso a játra nakrájené na drobné kostičky. Všechno dobře promícháme.
-
Dobře očištěnou a omytou kachnu prošpikujeme slaninou a osolíme. Dutinu břišní a volátko naplníme nádivkou a zašijeme.
-
V pekáči si rozpálíme máslo a dáme kachnu prsy dolů.
-
Na prsa položíme plátek slaniny.
-
Jakmile máslo zrůžoví, slabě podlijeme. Pečeme doměkka. Jako přílohu podáváme rýži, brambory, knedlíky a také kompot nebo salát.
Kuchařka: lenka-m