
Suroviny
- 300 g hřibovitých hub ( použila jsem mražené)
- 1 cibule
- 200 g slaniny
- 1 stroužek česneku
- 300 ml vývaru
- 125 ml bílého suchého vína ( nemusí být)
- 5 kuliček jalovce
- 3 kuličky nového koření
- čerstvý tymián
- rozmarýn
- sůl
- kousek másla
- Na žemlové knedlíky:(dělala jsem pouze pro sebe, vyjdou z tohoto množství 3 o velikosti menšího tenisáku):
- 2 starší žemle nebo jiné pečivo
- 0,8 dl vlažného mléka
- 1 vejce
- 1 menší cibule
- 2 polévkové lžíce sušené smažené cibule
- libeček
- petrželka
- kousek másla
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na másle orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme.
-
Poté zalijeme vínem a necháme odpařit.
-
Přilijeme vývar, vhodíme bylinky a dusíme cca 20 minut.
-
Před koncem přidáme posekaný česnek.
-
Podle potřeby dochutíme, popř. zahustíme jíškou.
-
Mezitím připravíme žemlové knedlíky.
-
Na kostky pokrájené pečivo zalijeme mlékem a necháme nasáknout.
-
Přidáme vejce, na másle zesklovatělou cibuli a sušenou cibuli, posekaný libeček, osolíme a pořádně zpracujeme. Pokud bude těsto řídké, přidáme podle potřeby trochu strouhanky.
-
Necháme asi 20 minut odpočinout.
-
Pak mokrýma rukama vytvarujeme knedlíky, vložíme do vařící osolené vody a podle velikosti vaříme 15-20 minut.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/