![Divočák na kmíně a česneku s fazolkami na česneku a tymiánu (Dělená strava podle LK – zvířata)_5ff6774226aea.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/divocak-na-kmine-a-cesneku-s-fazolkami-na-cesneku-a-tymianu-delena-strava-podle-lk-zvirata_5ff6774214a79.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- žebra z divočáka
- sůl
- kmín
- pepř
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky sekaného česneku
- 400 g mražených zelených fazolek
- sůl
- lžíce čerstvého tymiánu nebo lžička sušeného
- lžíce tmavé sójové omáčky
- lžíce medu
Postup přípravy receptu
-
Žebra omyjeme, osolíme, vložíme do pekáče, okmínujeme, opepříme, posypeme sekaným česnekem, zastříkneme olejem, podlijeme trochou vody a v troubě je necháme cca 10 minut na 200°C zatáhnout odkryté. Pak přikryjeme poklicí a pečeme hodinku na 190°C, občas poléváme a podléváme. Pak odkryjeme, polijeme a necháme zezlátnout asi 10 minut. na 220°C nebo pod grilem 3 minuty na 200°C.
-
Fazolky: Na vyšší pánvi rozpálíme olej, přihodíme česnek, necháme chvilku opékat, pak přidáme fazolky, lžičku tymiánu. Když začnou fazolky měknout, tj. cca po 7 minutách, osolíme je, promícháme, zastříkneme sójovou omáčkou a přidáme lžíci medu. Ještě chvíli promícháváme a restujeme, dokud se chutě nepropojí.
Poznámka od kuchařky
Recept inspirován internetem.
Kuchařka: Taevita