Divočák: Kotletky na rajčatovém sosíku

49
- reklama -

Suroviny
4 porce

1/2 kg kotlet z divočáka
1 cibule větší bílá
5 stroužků česneku (posekaných na drobno)
1/2 ČL mleté pálivé papriky (nemusí být)
150 g rajčatové pyré
0,75 litru vývaru vepřového
20 kuliček brusinek sušených
2-3 PL sádla vepřového
sůl
pepř černý mletý (dle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety nakrájíme ne na příliš slabé plátky a naklepeme hranou nože. Osolíme, opepříme a dáme asi na 12 minut do chladna.


    Zobrazit celý recept

  2. Rozehřejeme sádlo, na které dáme plátky orestovati z obou stran. Vyndáme na talířek. Poté dáme nasekanou cibuli do toho základu a smažíme do zlatova, přidáme posekaný česnek a restujeme asi 2 minuty. Na řadě je paprika mletá, kterou restujeme asi 1 minutku.

  3. Zalejeme vývarem, přidáme pyré s brusinkami a vrátíme kotletky i tu chilli papričku. Necháme vařit pod pokličkou do měkka (maso). Podáváme s vařeným bramborem, houskovým knedlíkem či kdo co má rád (chleba, rohlík atd.).