
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 4 velké brambory se slupkou, okartáčované a omyté
- 2 lžičky dijonské hořčice nebo hrubozrnná hořčice smíchaná s dijonskou hořčicí, neb zrníčka lépe vyniknou v textuře brambor
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička jablečného octa
- 1 snítka rozmarýnu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejte troubu na 190°C.
-
Kartáčkem očištěné a omyté brambory nakrájejte na klínky a rozložte na velký plech pokrytý pečícím papírem.
-
Prošlehejte metličkou či vidličkou v mističce dijonskou hořčici (popřípadě mix hrubozrnné a dijonské), olej, jablečný ocet, lžičku soli a čerstvě namletý pepř.
-
Touto směsí pak polijte brambory a hezky promíchejte třeba rukama, aby se brambůrky pěkně obalily.
-
Pečte zhruba 1 hodinu (závislé na velikosti pokrájených klínků a výkonu trouby) za občasného promíchávání a otáčení, aby se dijonské brambůrky nelepily k sobě.
-
Po vytažení z trouby je ochutnejte a případně ještě dosolte, případně posypte pár lístečky čerstvého rozmarýnu.
Poznámka od kuchařky
více insiprací, fotek a receptů mrkněte na web: www.korenizivota.com
Kuchařka: Madla Novak