Dijonské masové špízy

40
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g vepřové panenky
300 g telecí kotlety
1 střední cuketa
4 velké žampiony
2 lžíce dijonské hořčice
2 stroužky česneku
2 lžíce jemně nasekaného kopru
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na stejné kousky, osolíme a potřeme pastou z hořčice, utřeného česneku a kopru. Necháme marinovat, nejlépe přes noc.


    Zobrazit celý recept

  2. Na špejle napichujeme střídavě vepřové, plátek žampionu, telecí, kolečko cukety.

  3. Marinádou, která případně zbyla v misce nebo na prstech, lehce potřeme cuketky a špízy opékáme v dostatečné vrstvě tuku asi 15 minut. Pokud se nám nezdá maso dost propečené, vložíme špízy ještě na 5 minut do rozehřáté trouby.

Poznámka od kuchařky

Pokud nemáme telecí, můžeme použít jiný druh minutkového masa, případně kuřecí. Pro chuť pokrmu je určující především marináda.

Tip: Na opékání jsem použila směs bylinkového másla a olivového oleje.