- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g vepřové panenky
- 300 g telecí kotlety
- 1 střední cuketa
- 4 velké žampiony
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce jemně nasekaného kopru
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na stejné kousky, osolíme a potřeme pastou z hořčice, utřeného česneku a kopru. Necháme marinovat, nejlépe přes noc.
-
Na špejle napichujeme střídavě vepřové, plátek žampionu, telecí, kolečko cukety.
-
Marinádou, která případně zbyla v misce nebo na prstech, lehce potřeme cuketky a špízy opékáme v dostatečné vrstvě tuku asi 15 minut. Pokud se nám nezdá maso dost propečené, vložíme špízy ještě na 5 minut do rozehřáté trouby.
Poznámka od kuchařky
Pokud nemáme telecí, můžeme použít jiný druh minutkového masa, případně kuřecí. Pro chuť pokrmu je určující především marináda.
Tip: Na opékání jsem použila směs bylinkového másla a olivového oleje.
Kuchařka: Eliza