
Suroviny
- 700 g mletého krůtího masa (nebo drůběžího masa)
- 3 lžíce hrubé mouky
- 1 lžíce strouhanky
- 1 celé vejce
- 1 bílek
- troška soli
- 2-3 lžíce slabého vývaru
- kořenová zelenina (nastrouhaná)
- petrželka (nasekaná)
- drcený kmín
- + alobal
- + voda do pekáčku
Postup přípravy receptu
-
Krůtí, nebo drůbeží maso promícháme s moukou, domácí strouhankou, vejcem, pokrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninou a ještě přimícháme nasekanou petrželku a lehký vývar.
-
Pak si uděláme pěknou šišku, kterou potřeme bílkem, posypeme drceným kmínem (není nutné).
-
Poté vložíme tuto masovou směs do alobalu a pak uzavřený alobal i se sekanou položíme do pekáčku, kam přidáme vodu a vše pečeme okolo 35-40 minut na 180°C.
-
Pak ke konci, již maso necháme odkryté a malinko ho dopečeme na cca 5-0 minut. Podáváme zase jen s dietní bramborovou kaší nebo s bramborem a s kompotem.
Poznámka od kuchařky
P.S Tuto sekanou jsem si dělala krátce po operaci žlučníku, velmi pěkně držela pohromadě a byla opravdu dobrá i bez koření, lehká a dietní, nyní už přidávám i hořčici a malinko majoránky.