Dietní rucolový salát s mozzarellou

65
- reklama -

Suroviny
2 porce

200 g mozzarelly (light)
200 g rukoly
200 g cherry rajčátek
2 plátky celozrnného pečiva (slunečnicového nebo žitného)
bazalka
pepř
sůl
olivový olej
ocet balsamico

Postup přípravy receptu

  1. Rucolu, cherry rajčátka a mozarellu nakrájíme na menší kousky a promícháme.

  2. Podle chuti přidáme čerstvou bazalku, pepř a lehce osolíme.

  3. Přidáme olivový olej a pokapeme octem balsamico.

    Salát je vhodný jako příloha k masu nebo s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i pro udržovací režim

Hodnoty (pro 1 porci, včetně pečiva):

Energetická hodnota – 1 085 kJ

Bílkoviny – 14,5 g

Sacharidy – 30,5 g

Tuky – 8,9 g

Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® (http://www.komplimentinstitut.cz), který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 18letých zkušeností.