
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 50 g pórku
- 50 g čerstvých nebo sušených hub
- 1 čajová lžička rostlinného tuku
- sůl
- mletá paprika
- muškátový oříšek
- polévkové koření
- petrželová nať
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé houby podusíme na oleji (sušené nejdříve namočíme na 15 minut do vody).
-
Přidáme pórek nakrájený na kolečka a zalijeme 300 ml vody, přidáme koření podle chuti a vaříme cca 15 minut.
-
Ke konci vaření přidáme jemně nasekanou petrželovou nať.
Podáváme jako lehkou večeři.
Poznámka od kuchařky
Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i pro udržovací režim
Hodnoty (pro 1 porci):
Energetická hodnota: 871 kJ
Bílkoviny: 19,7 g
Sacharidy: 25,8 g
Tuky: 5,5 g
Autorem je Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® Brno (www.komplimentinstitut.cz), který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 18letých zkušeností.
Kuchař: Institut kompliment