Dietní pórková polévka s houbami

60
- reklama -

Suroviny
1 porce

50 g pórku
50 g čerstvých nebo sušených hub
1 čajová lžička rostlinného tuku
sůl
mletá paprika
muškátový oříšek
polévkové koření
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé houby podusíme na oleji (sušené nejdříve namočíme na 15 minut do vody).

  2. Přidáme pórek nakrájený na kolečka a zalijeme 300 ml vody, přidáme koření podle chuti a vaříme cca 15 minut.

  3. Ke konci vaření přidáme jemně nasekanou petrželovou nať.
    Podáváme jako lehkou večeři.

Poznámka od kuchařky

Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i pro udržovací režim

Hodnoty (pro 1 porci):

Energetická hodnota: 871 kJ

Bílkoviny: 19,7 g

Sacharidy: 25,8 g

Tuky: 5,5 g

Autorem je Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® Brno (www.komplimentinstitut.cz), který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 18letých zkušeností.