Dietní perníčky

61
- reklama -

Suroviny

400 g hladké mouky
50 g tuku
100 g medu
100 g moučkového cukru
5 lžic mléka
1 vejce
1 žloutek
citronová kůra
1 prášek do perníku
špetka jedlé sody

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni rozehřejeme tuk, med, cukr, mléko, vejce a žloutek.


    Zobrazit celý recept

  2. Vlijeme do proseté mouky smíchané s práškem do perníku a jedlou sodou, přidáme nastrouhanou kůru a vypracujeme vláčné těsto. Z těsta vyválíme plát, ze kterého vykrajujeme formičkou různé tvary a pečeme v předehřáté troubě.

  3. Cukroví se k redukčnímu režimu nehodí, ale o Vánocích je lepší si dát za cíl udržení hmotnosti – nestresovat se s redukcí váhy, ale ani nepřibrat. Můžete si proto dopřát pár kousků perníčků, ale jen na chuť, ne k hlavní konzumaci.

Poznámka od kuchařky

Druh: Recept vhodný „na chuť“ při udržování váhy

Hodnoty (pro 50 gramů):

Energetická hodnota: 716 kJ

Bílkoviny: 4,8 g

Sacharidy: 29 g

Tuky: 4 g

Autorem je Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® Brno (http://www.komplimentinstitut.cz), který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 18letých zkušeností.