
Suroviny
3-4 porce
- 270 g oloupaných brambor (2 větší)
- 200 ml netučného masového vývaru
- 300 ml mléka
- sůl
- čerstvá pažitka
Postup přípravy receptu
-
Oloupané a omyté brambory nakrájíme na menší kousky, vložíme do menšího hrnce, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Pokud je vývar bez soli nebo je slaný málo, tak dosolíme.
-
Měkké brambory v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem, částečně už můžeme naředit mlékem. Po rozmixování přidáme zbytek mléka dle potřeby a necháme cca 3 minuty provařit. Nakonec přidáme jemně nakrájenou pažitku a odstavíme.
-
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a k tomu buď vařené libové hovězí nebo vepřové maso, případně vařené vejce. Třeba i ztracené nebo sázené. Pokud budeme podávat s masem, tak vývar použijeme na omáčku.
Poznámka od kuchařky
Zdroj receptu: Jste to, co jíte. Ale tam se jednalo o omáčku koprovou.
Množství mléka a vývaru se může nepatrně lišit, vše přidáme dle potřeby.