Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem

68
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

270 g oloupaných brambor (2 větší)
200 ml netučného masového vývaru
300 ml mléka
sůl
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na menší kousky, vložíme do menšího hrnce, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Pokud je vývar bez soli nebo je slaný málo, tak dosolíme.

  2. Měkké brambory v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem, částečně už můžeme naředit mlékem. Po rozmixování přidáme zbytek mléka dle potřeby a necháme cca 3 minuty provařit. Nakonec přidáme jemně nakrájenou pažitku a odstavíme.

  3. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a k tomu buď vařené libové hovězí nebo vepřové maso, případně vařené vejce. Třeba i ztracené nebo sázené. Pokud budeme podávat s masem, tak vývar použijeme na omáčku.

Poznámka od kuchařky

Zdroj receptu: Jste to, co jíte. Ale tam se jednalo o omáčku koprovou.

Množství mléka a vývaru se může nepatrně lišit, vše přidáme dle potřeby.