- reklama -
Suroviny
- Důležité je, zachovat poměr surovin suchých/mokrých, nejde tak o druh.
- 1/2 hrnku medu
- 1 hrnek jablečného pyré (lze si udělat doma, nebo si to usnadnit, já kupuju v DM drogerii, bio jablečné pyré, bez cukru, 700 ml za cca 40 Kč
- 2 hrnky ovesných vloček
- 1/2 hrnku sušeného ovoce (rozinky, brusinky, pokrájené švestky, meruňky,..) – dle chuti
- 1 hrnek ořechů (mandle, vlašáky, lískáče, kešu – jak má kdo rád, ale vše neslazené a nesolené)
- 1 hrnek semínek (slunečnice, sezam, chia, konopná, pohanka,..) – zase dle chuti
- skořice
Postup přípravy receptu
-
Smícháme med s pyré a přimícháme zbytek surovin.
-
Plech vyložíme pečícím papírem, vsypeme směs, přikryjeme papírem a válečkem uválíme na rovno a na těsno, aby musli drželo u sebe.
-
Pečeme na 175°C asi 20 min. Po vychladnutí nakrájíme na tyčinky a balíme do potravinářské fólie nebo alobalu po ks, výborná sváča na cesty.
Kuchařka: krisstuss