- reklama -
Suroviny
- Důležité je, zachovat poměr surovin suchých/mokrých, nejde tak o druh.
- 1 hrnek banánového pyré (čím zralejší, tím lepší, není třeba pak doslazovat)
- 2 hrnky ovesných vloček
- 1/2 hrnku sušeného ovoce (banány, hrozinky, švestky, meruňky, banány, … – vše na drobno)
- 1/2 hrnku ořechů (mandle, vlašáky, lískáče, kešu – posekané na drobno) – neslazené a nesolené
- 1/2 hrnku semínek (slunečnice, sezam, chia, konopná, pohanka, len, …) – dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Vše smícháme dohromady a necháme 30 min „bobtnat“.
-
Z těsta tvarujeme kuličky, které vyskládáme na pečící papír, uplácneme a vytvarujeme do sušenek.
Lze si to zjednodušit, když plech vyložíme pečícím papírem, vsypeme směs, přikryjeme papírem a válečkem uválíme na rovno a na těsno, aby musli drželo u sebe. P o vychladnutí vykrájíme kostky/tyčinky. Pečeme o něco déle než sušenky.
-
Sušenky pečeme na 170°C cca 10 min, dokud nám nezačnou okraje sušenek zlátnout.
Kuchařka: krisstuss