
- reklama -
Suroviny
4+
- 500 g mleté vepřové plece
- čerstvý tymián
- čerstvá bazalka
- čerstvé lístky oregana
- 1 jarní cibulka
- 1/2 lžičky anglické sušené hořčice
- sůl
- pohanková mouka
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme maso, sůl, nasekané bylinky s hořčicí a posekanou cibulkou. Vypracujeme silnější placičky, které jemně obalíme v polentě.
-
Na rozpálené teflonové pánvi BEZ oleje z obou stran osmažíme placky, které se mohou podávat s bramborami, pečivem, zeleninou či samotné dle vlastního výběru.
Poznámka od kuchařky
Tyto placičky jsou zdravé zejména pro tzv. Dietu č. 4 (šetřící dieta) při nedostatečné funkci slinivky. Samozřejmě jsou též bezlepkové.
Kuchařka: Lenka Škulinová