Dia sněhová kolečka s kávovou šlehačkou

50
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 bílky
10 g sladidla Clara na pečení (3 x sladší než cukr nebo jiné sladidlo a to dáme v množství dle sladivosti)
1 lžička citronové šťávy
10 g Solamylu
zhruba 15 g mandlových nudliček (nebo plátků)
Rama na šlehání v lahvičce 250 ml (stačí 1/2 až 2/3 obsahu)
1 lžička rozpustné kávy
trochu sladidla – dle chuti
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Bílky si vyšleháme do pevného sněhu, nakonec zašleháme citronovou šťávu a sladidlo.


    Zobrazit celý recept

  2. Solamyl prosijeme na povrch a už opatrněji do sněhu vmícháme.

  3. Hmotu dáme do zdobícího sáčku a na plech vyložený teflonovou fólií nebo papírem na pečení nastříkáme 6 koleček o průměru zhruba 10 cm. Dvě kolečka posypeme mandlemi. Vložíme do mírně vyhřáté trouby a spíše sušíme než pečeme. Pak necháme vychladnout na mřížce.

  4. Šlehačku si dobře vyšleháme dotuha a pak zašleháme sladidlo dle potřeby a lžičku instantní jemné kávy. Dáme ji do zdobícího sáčku a spojíme tři kolečka dohromady. Nahoře zůstanou kolečka s mandlemi. Můžeme použít i jinou šlehačku, vhodnou pro diabetiky. Vše můžeme mírně poprášit sušeným mlékem smíchaným se sladidlem a dozdobíme dle své fantazie. Chutnal by mi např. banán.

Poznámka od kuchařky

Je to jeden z pokusů, který neskončil naprostou katastrofou. Je pravda, že je rozdíl mezi tímto a sněhovým pečivem dělaným s cukrem, ale celkem je to ucházející.