Suroviny
2 porce
- 2 bílky
- 10 g sladidla Clara na pečení (3 x sladší než cukr nebo jiné sladidlo a to dáme v množství dle sladivosti)
- 1 lžička citronové šťávy
- 10 g Solamylu
- zhruba 15 g mandlových nudliček (nebo plátků)
- Rama na šlehání v lahvičce 250 ml (stačí 1/2 až 2/3 obsahu)
- 1 lžička rozpustné kávy
- trochu sladidla – dle chuti
- ovoce
Postup přípravy receptu
-
Bílky si vyšleháme do pevného sněhu, nakonec zašleháme citronovou šťávu a sladidlo.
-
Solamyl prosijeme na povrch a už opatrněji do sněhu vmícháme.
-
Hmotu dáme do zdobícího sáčku a na plech vyložený teflonovou fólií nebo papírem na pečení nastříkáme 6 koleček o průměru zhruba 10 cm. Dvě kolečka posypeme mandlemi. Vložíme do mírně vyhřáté trouby a spíše sušíme než pečeme. Pak necháme vychladnout na mřížce.
-
Šlehačku si dobře vyšleháme dotuha a pak zašleháme sladidlo dle potřeby a lžičku instantní jemné kávy. Dáme ji do zdobícího sáčku a spojíme tři kolečka dohromady. Nahoře zůstanou kolečka s mandlemi. Můžeme použít i jinou šlehačku, vhodnou pro diabetiky. Vše můžeme mírně poprášit sušeným mlékem smíchaným se sladidlem a dozdobíme dle své fantazie. Chutnal by mi např. banán.
Poznámka od kuchařky
Je to jeden z pokusů, který neskončil naprostou katastrofou. Je pravda, že je rozdíl mezi tímto a sněhovým pečivem dělaným s cukrem, ale celkem je to ucházející.