
Suroviny
- Na těsto: 1 hrnek (úplně zarovnaný má objem 300 ml, já používám malinko pod – takže cca 290 ml) –
- 1/2 hrnku celozrnné pšeničné mouky
- 1/2 hrnku špaldové mouky
- 1/2 hrnku dia cukru
- 190 g Ramy
- 3 lžíce kakaa
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 kakaový pudink
- 1 banánový pudink
- 1 hrnek mléka
- Na krém:
- 4 banány (zralejší)
- 500 g tvarohu
- mandlové lupínky
- trochu dia cukru
- citronová šťáva
Postup přípravy receptu
-
Utřeme cukr, máslo a vejce do pěny. Přisypeme mouku, prášek do pečiva, kakao a pudinkové prášky, smícháme, přilijeme mléko a pečlivě promícháme.
-
Vlijeme na pekáč – buď vymazaný a vysypaný, (nebo vyložený pečícím papírem – ale lepší je 1.varianta).
-
Pečeme při 180 °C asi 30 min.(já peču při horkovzduchu asi 25 min.).
-
Mezitím si připravíme krém – rozmačkáme banány na kaši a rozetřeme, aby byl hladký, vmícháme tvaroh. Přidáme mandlové lupínky – osladíme podle chuti a zakápneme citronovou šťávou.
-
Po upečení vyndáme korpus a necháme trošku zchladnout.
-
Rozetřeme na něj krém a vrátíme do trouby, necháme asi 10 min.při 120 °C dojít.
-
Krájíme po vychladnutí.
Poznámka od kuchařky
Diacukr – používám sypký na bázi sorbitu,firma SchneeKoppe (v Albertu), je výborný, hlavně nehořkne.U těch ostatních je potřeba dávat daleko méně a hlavně se musí vmíchávat před moukou, protože jinak je chuť nahořklá.Tenhle cukr je relativně nový a jsem s ním velice spokojená,i když půl kila stojí cca 45,-Kč.