- reklama -
Suroviny
12 porcí
- KORPUS:
- 6 vajec
- 37 g sladidla fan sweet 2000, to je (150 g klasické cukr krupice)
- 80 g vanilkového pudinku
- 100 g hrubé mouky
- 1 lžička kypřícího prášku
- NÁPLŇ:
- 500 ml mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 1 máslo
- 1 tučný tvaroh
Postup přípravy receptu
-
Bílky od žloutků oddělíme. Bílky vyšleháme v pevný sníh a žloutky vyšleháme se sladidlem. Obě hmoty pak spojíme a opatrně vmícháme mouku s pudinkovým práškem a kypřícím práškem.
-
Vlijeme do kulaté formy, kde jsme dno vyložily pečícím papírem nebo vymazaly a vysypaly moukou. Pečeme asi 30 minut při 160-180°C. Korpus moc nenapeče, neboť je tam to sladidlo.
-
Náplň: uvaříme si klasický pudink a po vychlazení do něj zašleháme máslo a tvaroh. Přisladíme dle chuti sladidlem, ale opatrně s ním.
-
Pak už jen rozkrojit, naplnit krémem a proložíme mandarinkami. Můžeme tam dát jakékoliv méně slazené ovoce. Dozdobíme.
Kuchař: zaneta bakova