Dia listové šátečky

49
- reklama -

Suroviny
8 ks

400 g listové těsto
dia broskvový kompot (potřebujeme 8 půlek ovoce)
2 dcl mléka
1 vanilkový pudink
1,5 lžíce sypkého sladidla Cukren nebo jiného
100 g měkkého tvarohu
1 vejce
4 lžíce nasekaných loupaných mandlí

Postup přípravy receptu

  1. V mléce si rozšleháme pudink a za stálého míchání necháme přejít varem. Chvíli se zdá, že se nám hmota nespojí a vzniknou hrudky, nebojíme se, ale intenzívně mícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak přidáme sladidlo a pudink necháme za občasného promíchaní vychladit. Můžeme i v studené vodní lázni, ale mícháme stále.

  3. Vychlazený pudink vyšleháme s tvarohem.

  4. Listové těsto si rozválíme na plát a nakrájíme 8 čtverců zhruba 10 x 10 cm. Doprostřed dáme trochu pudinkové hmoty, na ni půlku meruňky řezem dolů.

  5. Okraje těsta potřeme rozkvedlaným vejcem a cípy přeložíme přes ovoce a pevně přimáčkneme.

  6. Dáme na plech vyložený papírem na pečení nebo na teflonovou fólii.

  7. Potřeme na povrchu vejcem a posypeme mandlemi.

  8. Dáme do hodně vyhřáté trouby, po asi 5 minutách teplotu snížíme.

  9. Mám troubu plynovou, ale má se péct 6 minut na 210°C a pak zhruba 12 minut na 180°C.

  10. Po vychlazení můžeme povrch šátečků poprášit troškou sušeného mléka smíchaného se sladidlem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Žena & kuchyně 3/2010 Velikonoce & DIA recepty.

Sladidlo Cukren – http://www.irbis.cz/Vyrobky_14.html

Celkové množství sacharidů je 207 g. V ingrediencích je ale psáno 1 listové těsto bez uvedení gramáže a v prodeji jsou různé. A jsou použité meruňky.