
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 500 g polohrubé mouky
- 250 g Hery
- 2 vejce
- 2 lžíce mléka
- 1 prášek do pečiva
- Náplň:
- 1 kg jablek
- 8 tablet sacharinu
- 2 vanilkové pudinky
- 1/2 lžičky skořice
- trochu vody
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s práškem do pečiva, spojíme s tukem a vejci rozšlehanými v mléce. Vypracujeme a dáme do lednice odpočinout.
-
Jablka nastrouháme, v troše vody rozpustíme sacharin, přidáme pudnkové prášky a skořici. Smícháme spolu s jablky.
-
Těsto rozdělíme na dva díly. Dáme na pečící papír a vyválíme. Já peču na plechu o velikosti 30 x 23 cm. I s papírem přeneseme na plech a rozetřeme jablkovou náplň. Vyválíme druhou část těsta a přeneseme na jablka. Potřeme mlékem, propícháme vidličkou a upečeme.
Poznámka od kuchařky
Jablka můžeme použít i nastrouhaná, sterilovaná. V tom případě dáme 2 sklenice.
Kuchařka: Zdenka1