- reklama -
Suroviny
16 porcí
- 1,5 tyčinky Dianella Banana
- 170 g polohrubé mouky
- 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
- 1 vejce
- 200 ml smetany ke šlehání
- 125 ml oleje
- 25 kapek tekutého dia sladidla (Diafan)
- tuk na vymazání báboviček
Postup přípravy receptu
-
Tyčinky Dianella Banana nastrouháme na hrubém struhadle. Polohrubou mouku prosejeme s práškem do pečiva. Vejce rozšleháme se smetanou a olejem a poté do směsi vmícháme mouku s kypřícím práškem. Nakonec přilejeme sladidlo. přisypeme nastrouhanou hmotu z tyčinek a společně promícháme.
-
Troubu předehřejeme na 175°C(horkovzdušnou na 155°C). Těsto rozdělíme do tukem vymyzaných teflonových nebo silikonových báboviček, které plníme mírně nad tři čtvrtiny obsahu. Vložíme je do trouby a pečeme asi 25 minut. Hotové bábovičky můžeme po vychladnutí přelít dia čokoládou.
Poznámka od kuchařky
Na jeden kus: 160kcal,670kJ, 2g bílkovin,12g tuků, 13g sacharidů
Kuchařka: Nikola44