
- reklama -
Suroviny
4 porce
- půl litru mléka
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- cukr dle chuti
- 3 žloutky
- 200 ml smetany
- na jablka:
- 3 jablka
- 2 lžíce másla
- půl hrnku brusinek
- cukr dle chuti
- cukrářské piškoty
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a vhodíme do kastrolu s rozpuštěným máslem. Přidáme brusinky a osladíme. Vaříme, dokud se šťáva nevypaří. Necháme vychladnout.
-
Piškoty nalámeme na kousky.
-
V kastrolu dáme vařit mléko s cukrem a až začne vřít, přidáme prášek a uvaříme hustý pudink. Do horkého pudinku vmícháme žloutky. Necháme vychladit. Smetanu vyšleháme do tuha a vmícháme do vystydlého pudinku.
-
Připravíme skleničky a plníme. Na dno dáme rozdrobené piškoty, na to krém, ovoce a zase piškoty, krém a ovoce.
-
Nejlepší je dělat tento pohár den předem, aby se piškoty stihly hezky rozmočit.
Kuchařka: terezicka1