
Suroviny
10 porcí
- asi 32 piškotů
- 100 g Hery
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 5 lžic rumu
- 150 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 7-8 lžic mléka
- 1-2 lžíce kakaa
- povidla na namazání piškotů
- čokoláda na vaření (rozpuštěná s máslem a lžicí mléka) na polevu
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve namažeme a slepíme piškoty povidly a pokapeme rumem.. Dáme stranou a vyšleháme bílky.
-
Poté vyšleháme máslo s cukrem, rumem, žloutky a kakaem, zašleháme postupně i mouku s práškem do pečiva a mléko. Nakonec vmícháme pomalu sníh z bílků.
-
Půlku těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy – nejlépe srnčí hřbet. Rozetřeme rovnoměrně a poklademe piškoty pěkně v řadě vedle sebe. Těsto by nemělo být moc řídké, aby piškoty nevyplavaly. Zalijeme zbytkem těsta a dáme péct na 170 C asi 25-30 minut. Ale samozřejmě každý dle své trouby 🙂
-
Hotový moučník zalijeme rozpuštěnou čokoládou a necháme ztuhnout. Můžeme posypat i kokosem nebo namletými ořechy.
Poznámka od kuchařky
Tento recept jsem náhodou objevila v mé piškotové kuchařce a malinko si ho poupravila.. 🙂