
- reklama -
Suroviny
- 300 ml džusu Relax Exotica limetka
- 2 plátky želatiny
- 1 vanilkový puding („Jemná vanilka“ Oetker)
- 1 vanilkový cukr
- 500 ml mléka
- 300 g bílého jogurtu ( Hollandia)
- 3 vrchovaté PL ztužovače Oetker
- agávový sirup ev. cukr dle chuti
Postup přípravy receptu
-
V 500 ml mléka uvaříme obvyklým způsobem s přidáním vanilkového cukru puding, necháme zchladnout – za občasného promíchání, ev. přikryjeme potravinářskou fólií, aby se neudělal škraloup.
-
Svaříme džus na cca 2/3 objemu, v ještě teplém, ale ne vařícím rozpustíme želatinové plátky. Necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
-
Jogurt vyšleháme se ztužovačem a dle chuti dosladíme.
-
Do podávacích pohárků/mističek vrstvíme – pudink, limetkové želé, jogurt. Dáme vychladit do lednice a před podáváním dozdobíme dle fantazie a chuti.
Poznámka od kuchařky
Zdroj – můj recept na Labužníku včetně foto. Vyzkoušeno i s kombinací pomerančový džus a čokoládový puding, nahoru trochu nastrouhané 70% čokolády.
Kuchařka: Eja57