
Suroviny
8 porcí
- Těsto:
- 3 vejce
- 65 g cukru krupice
- 1 polévková lžíce slunečnicového oleje
- 20 g holandského kakaa (pro děti nejlépe nepražené BIO)
- 65 g polohrubé mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva (pro děti nejlépe bezfosfátový)
- Náplň:
- 50 g změklého másla
- 55 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 130 g jemného plnotučného tvarohu (v alobalu)
- 100 g zakysané smetany
Postup přípravy receptu
-
Korpus:
Plech (já měla velký 38 x 26 cm a byl akorát) vyložte pečicím papírem a rozehřejte troubu na 175 °C.
Do mísy od robotu dejte vejce s cukrem a vyšlehejte do husté pěny. Poté snižte otáčky, stále míchejte a přidejte olej.
Mouku, kakao a prášek do pečiva smíchejte v misce.
Po lžících přidávejte směs mouky, kypřicího prášku a kakaa do pěny, a vyšlehejte hladké a husté těsto.
Těsto vlijte na připravený plech s pečicím papírem a stěrkou ho rozetřete rovnoměrně po celé ploše.
Vrstva těsta je opravdu tenká. Vložte do trouby a pečte 10 minut.
Těsto vyzkoušejte špejlí/párátkem. Pokud se nelepí, vyndejte plech hned ven. Nechte chvíli zchladnout. Otočte upečený korpus papírem navrch a opatrně sejměte pečicí papír. -
Náplň:
Máslo a oba cukry utřete do pěny. Přidejte tvaroh a zakysanou smetanu. Hotový krém ochutnejte a popř. doslaďte podle chuti. Hotový krém uložte do chladničky. Přidané máslo zajistí jeho mírné ztuhnutí. -
Korpus si pomocí pravítka a ostrého nože nařezejte na plátky o velikosti 9,5 x 4 cm. Spojujte vždy dva plátky krémem. Hotové řezy vložte do lednice. Nejlépe chutnají druhý den. Těsto se rozleží a řezy jsou měkké.
Poznámka od kuchařky
Youtube: https://youtu.be/Pc0UMaKXpuw









