- reklama -
Suroviny
- 5 kg jablek
- 2,5 l vody
- 3 vanilkové pudinky
- 350 g cukru
Postup přípravy receptu
-
Jablíčka rozkrojíme, přepůlíme a jen jim vydloubneme jaderník – neloupeme.
-
Zalijeme dvěma litry vody a rozvaříme.
-
Ponorným mixérem dobře rozmixujeme, osladíme a znovu přivedeme k varu.
-
Přidáme pudinky rozmíchané v půllitru vody a převaříme.
-
Plníme do sklenic, zavíčkujeme a 25 min zavaříme.
Poznámka od kuchařky
Slupky v přesnídávce nejsou poznat a my si tím ušetříme čas i práci, potřebné na oloupání.
Množství cukru můžeme vyladit podle své chuti.
Pokud ji nedělám pro malé děti, přidávám i mletou skořici a třeba i krájené oříšky.
Kuchařka: cathleen