Datlový nepečený koláč

80
- reklama -

Suroviny
4 porce

Korpus:
– 1 šálek ovesné mouky (rozmixované ovesné vločky)
– 1 šálek datlí
Náplň „zelená“:
– 1/2 avokáda
– 1/2 banánu
(- 3-4 lžíce datlového sirupu podle chuti, recept na stránkách)
– 1 lžíce kokosového oleje
Náplň z karobu:
– 1/2 avokáda
– 1/2 banánu
(- 3-4 lžíce datlového sirupu (podle chuti):
20 datlí
1 šálek vody
– 1 lžíce kokosového oleje
– 2 lžíce karobu (nebo kakaa)
– 1 lžička skořice
– 3 lžíce nasekaných kakaových bobů
– 10 datlí (nakrájených na malé kousky)
– 1 banán

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve se vrhneme na korpus. Vše rozmixujeme a rukou vytvoříme tuhou hmotu, kterou plníme formu (děláme i okraje). Dáme do lednice rozležet a ztuhnout.

  2. Vytvoříme prvně zelenou náplň z avokáda rozmixováním všech ingrediencí.

  3. Druhá náplň je opět jednoduchá. Vše rozmixujeme kromě kakaových bobů a datlí, které přidáme nakonec a promícháme.

  4. Vytáhneme těsto a vlijeme zelenou náplň. Na tu poklademe plátky banánu a zalijeme čokoládovou náplní.

  5. Dáme do lednice přes noc a druhý den vychutnáváme. A vážně máte co vychutnávat.. 🙂