- reklama -
Suroviny
- 20 datlí
- 3/4 hrnku mléka
- 3/4 hrnku cukru
- 1 hrnek mouky
- 1/2 hrnku oleje
- prášek do pečiva
- 2 lžíce rozdrcených vlašských ořechů
- malinko kardamonu (prášek)
Postup přípravy receptu
-
Datle vypeckujeme, dáme do misky a zalijeme mlékem. Misku s mlékem a datlemi dáme asi na pár minut ohřát do mikrovlnky (nebo datle necháme přes noc v teplém mléce) aby datle změkly. Přidáme cukr a rozmixujeme na jemno (viz. fotka).
-
Přidáme olej a zamícháme. Dále přidáme po troškách prášek do pečiva s moukou a zamícháme. Nakonec přidáme (dle chuti) vlašské ořechy a špetku kardamonu (prášek).
-
Vylijeme do formy. Troubu máme rozehřátou na 170°C a pečeme asi 35-40 minut (vyzkoušíme špejlí).
Poznámka od kuchařky
Dort může mít různé tóny hnědé až po černou – záleží na druhu datlí.
Ač se to možná nezdá, dort má úžasnou chuť a vůni 🙂 možno podávat s vanilkovou zmrzlinou 🙂 nebo ke kávě 🙂
Kuchař: elishka