Datlové muffiny s ovocem

92
- reklama -

Suroviny
9 ks

80 g datlové pasty
1 hodně zralý banán
100 g bezlepkových ovesných vloček
50 g pohankové mouky
30 g mletých mandlí
1 1/2 lžičky prášku do pečiva
45 g kokosového oleje
1 vejce
50 ml rostliného mléka
cca 150 g ovoce – jahody, meruňky, borůvky

Postup přípravy receptu

  1. Datlovou pastu dáme do misky, zalijeme 30 ml horké vody a rozmícháme. Přidáme nakrájený banán, vidličkou rozmačkáme a promícháme s datlovou pastou.


    Zobrazit celý recept

  2. Vločky rozmixujeme na mouku, smícháme s pohankovou moukou, mandlemi a práškem do pečiva. Přidáme rozehřátý olej, vejce, mléko a datle s banánem. Vymícháme hladké těsto a nakonec lehce vmícháme nakrájené ovoce.

  3. Těstem naplníme košíčky na muffiny a pečeme na 170°C přibližně 35 minut.

Poznámka od kuchařky

Místo datlové pasty můžeme použít datle, které na několik hodin, nejlépe přes noc, namočíme do vody a pak rozmixujeme.

Mléko můžeme samozřejmě použít i obyčejné. Pekla jsem kvůli kamarádce, která má celiakii.