- reklama -
Suroviny
9 ks
- 80 g datlové pasty
- 1 hodně zralý banán
- 100 g bezlepkových ovesných vloček
- 50 g pohankové mouky
- 30 g mletých mandlí
- 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 45 g kokosového oleje
- 1 vejce
- 50 ml rostliného mléka
- cca 150 g ovoce – jahody, meruňky, borůvky
Postup přípravy receptu
-
Datlovou pastu dáme do misky, zalijeme 30 ml horké vody a rozmícháme. Přidáme nakrájený banán, vidličkou rozmačkáme a promícháme s datlovou pastou.
-
Vločky rozmixujeme na mouku, smícháme s pohankovou moukou, mandlemi a práškem do pečiva. Přidáme rozehřátý olej, vejce, mléko a datle s banánem. Vymícháme hladké těsto a nakonec lehce vmícháme nakrájené ovoce.
-
Těstem naplníme košíčky na muffiny a pečeme na 170°C přibližně 35 minut.
Poznámka od kuchařky
Místo datlové pasty můžeme použít datle, které na několik hodin, nejlépe přes noc, namočíme do vody a pak rozmixujeme.
Mléko můžeme samozřejmě použít i obyčejné. Pekla jsem kvůli kamarádce, která má celiakii.
Kuchařka: mysulka