Suroviny
- čokoládové bonbony různé
- bílá čokoláda
- kakao
- sušené ovoce
- listy stromů různých tvarů a žilkování
- podnos
- tavná pistole
Postup přípravy receptu
-
Bílou čokoládu rozehřejeme a naneseme v cca 2mm vrstvě na rubovou stranu listů (kde je výraznější žilkování), po ztuhnutí v lednici živé listy sloupneme a čokoládové vystínujeme sypkým kakaem a štětcem.
-
Doprostřed tácu přichytíme kapkou tavné pistole figurky. Tím práce s tavnou pistolí končí, vše ostatní lepíme rozehřátu čokoládou – základ tvoří 3 velké květy složené z čokolístků, okolo pak dolepíme dle fantazie čokobonbony a suché plody – je třeba přilepit čokoládou, aby se při převozu celé aranžma nesesypalo.
-
Nakonec přidáme kvítka růží – pokud se nám chce dozdobit ještě květinami…
Poznámka od kuchařky
inspirace z netu plus vlastní fantazie, když máte jít na narozeniny, velké dary se nečekají, spíš cosi v podobě symbolické bonboniéry a vám přijde obyčejná krabice bonbonů příliš nudná 🙂
Figurky být nemusí, může být pojato jen jako věnec… ale oslavenkyně má je kočicí a psí milovník, takže další pracholap ji třeba potěší 🙂