
Suroviny
4 porce
- 1 kg dančího masa – plec
- (kořenová zelenina)
- já dala 1 mrkev
- 1 petržel
- 1/2 menšího celeru
- 1 střední cibule
- kousek slaniny
- sůl
- pepř
- (koření)
- bobkový list
- nové koření
- celý pepř
- může být pár kuliček jalovce (já neměla)
- sádlo
- 1,5 dcl červeného vína
- brusinky, pokud nemáme. tak rybízová nebo šípková marmeláda,
- citrón
Postup přípravy receptu
-
Odblaníme maso a nakrájíme na kostky.
-
Očistíme kořenovou zeleninu a také nakrájíme na kostky nebo nastrouháme nahrubo.
-
Taktéž cibuli najemno a slaninu na kostičky.
-
Na sádle zpěníme cibulku, vložíme slaninu, po chvilce kořenovou zeleninu. Restujeme do růžova.
-
Poté vložíme maso, které jsme před tím osolili a opepřili.
-
Necháme zatáhnout maso a podlijeme červeným vínem, vložíme koření a dusíme. Na koření doporučuji použít pytlíček, ať ho nemusíte lovit.
-
Podle potřeby podléváme vodou.
-
Ke konci dochutíme solí, zavařeninou, citrónem a nezahušťujeme. Zelenina udělá omáčku dost hustou.
-
Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Sháněla jsem nějaký recept na daňka, ale nenašla jsem nic, na co jsem měla suroviny a tak jsem smíchala několik receptů dohromady. Pokud už tu takový recept někde je, omlouvám se, ale nenašla jsem ho.
Bohužel foto nepřiložím, protože než jsem stačila vyfotit, nic nezbylo.
Pokud někdo nějaké foto vloží, budu velmi ráda.
Dobrou chuť