
- reklama -
Suroviny
- Kokosovy krém:
- 200 ml kokosoveho mléka
- 200 ml smetany
- 200 ml vody
- 50 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 60 g maniokového škrobu (tapioca)
- 40 g kokosu
- želé: (ze zeleného čaje)
- 500 ml neslazeneho japonského zeleného čaje v lahvi
- 4 g agaru v prášku
- nastrouhaná čokoláda
Postup přípravy receptu
-
Smichame suroviny na kokosovy krem, za staleho michani uvedeme k varu, varime 5min.
-
Take suroviny na zele smichame, a za staleho michani privedeme k varu, odstavime (nevari se).
-
Misticky na dezert naplnime do pulky zele smesi, nechame ztuhnout (ca 30min), polevkovou lzici pridame kokosovy krem az jsou plne po okraj, a ozdobime strouhanou cokoladou.
Poznámka od kuchařky
maniokovy skrob, agar a japonsky caj v lahvi se prodavaji v asijskych obchodech, nebo pres internet.
Kuchař: Milena a Damien