- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1/2 kg zadního hovězího
- 10 dkg anglické slaniny
- 2 cibule
- 1 petržel
- 1 mrkev
- 3 stroužky česneku
- 1 plechovka loupaných rajčat
- kus řapíkatého celeru
- 5 sušených švestek
- 1/2 litru červeného vína
- 1 lžička hořčice
- 1 lžíce olivového oleje
- bobkový list
- rozmarýn
- tymián
- sůl
- cukr
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na kostky nakrájenou slaninu opražíme na trošce olivového oleje. Přidáme cibuli a česnek. Kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a přidáme k základu.
-
Maso nakrájíme na plátky. Naklepané a osolené a opepřené plátky pak klademe do kastrolu. Opečeme je z obou stran.
-
Když maso ztmavne, podlijeme je červeným vínem a přidáme koření, rajčata a sušené švestky. Popřípadě dochutíme cukrem. Přiklopíme a dusíme 2-3 hodiny dokud maso nezměkne. Podáváme s rýží.
Kuchař: evosheek