- reklama -
Suroviny
- 1000 g hladké mouky
- 50 g sádla
- 3 lžíce oleje
- 1/2 l mléka
- 60 g droždí (2 kostky)
- 2 lžičky moučkového cukru
- lžička kmínu
- sůl
- kmín
- sůl na posypání
Postup přípravy receptu
-
Do větší mísy dáme mouku, doprostřed uděláme důlek, rozdrobíme droždí, zalijeme trochou vlahého mléka a přidáme cukr.
-
Když kvásek vzejde, přidáme vychladlé rozpuštěné sádlo s olejem, kmín, sůl a zbylé mléko. zaděláme středně tuhé těsto. Mírně pomoučníme, přikryjeme utěrkou a odstavíme na teplé místo vykynout.
-
Poté vykrajujeme asi 60 g velké kousky, vytvarujeme bochánky a necháme znovu kynout.
-
Asi po 15 min. Bochánky rukou lehce rozválíme na šišky.
-
Položíme na vymazaný plech (sádlem), potřeme rozšlehaným vejcem.
-
Uděláme uprostřed dost hlubokou rýhu, posypeme kmínem, solí a pečeme v troubě (180°-200°C) asi 20-25 minut.
Kuchař: toprecepty.cz