
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g mletého masa (já měla vepřové a hovězí)
- 2 polévkové lžíce krupice
- 3 polévkové lžíce strouhanky
- 2 vejce
- 2 feferonky (já měla bohužel jen sušené)
- 2 stroužky česneku
- pepř
- oregano
- sůl (není nutná – já jí nedala)
Postup přípravy receptu
-
Ze všech ingrediencí propracujeme, nejlépe rukama, masovou směs, ze které tvarujeme kuličky. Ty pak opékáme na oleji nebo dáme upéct do trouby na 200°C cca 25 minut.
-
Podáváme s oblíbenou bramborovou přílohou, s hořčicí, kečupem nebo tatarskou omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Pro tento recept jsem se inspirovala v sešitu „Smradlavé recepty“, kde podobný uveřejnila paní Ladislava Remišová, Záběhlice
Kuchařka: Paprika