Ďábelská Aneta

49
- reklama -

Suroviny

2 kg rajčat
2 kg čerstvých paprik
10 středních cibulí
10 feferonek
200 ml oleje
1 Deko
500 g tvrdého sýra
500 g měkkého salámu

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu umeleme, smícháme s ostatními surovinami a povaříme asi 40 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Na masomlýnku umeleme salám a sýr, přidáme k zelenině a vaříme ještě 20 minut.

  3. Naplníme do sklenic a sterilujeme 25 minut při 80°C.

  4. Používáme na topinkách, toastech.

Poznámka od kuchařky

Recept je z knihy Recepty naší rodiny (nakl. Dona).

Kvůli mé nedůvěře v trvanlivost zavařeného sýra a salámu jsem takhle dělala jen první dávku. Ty ostatní už byly bez sýra a salámu, které jsem přidala, vmíchala až po otevření sklenice, před použitím.