- reklama -
Suroviny
- 2 kg rajčat
- 2 kg čerstvých paprik
- 10 středních cibulí
- 10 feferonek
- 200 ml oleje
- 1 Deko
- 500 g tvrdého sýra
- 500 g měkkého salámu
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu umeleme, smícháme s ostatními surovinami a povaříme asi 40 minut.
-
Na masomlýnku umeleme salám a sýr, přidáme k zelenině a vaříme ještě 20 minut.
-
Naplníme do sklenic a sterilujeme 25 minut při 80°C.
-
Používáme na topinkách, toastech.
Poznámka od kuchařky
Recept je z knihy Recepty naší rodiny (nakl. Dona).
Kvůli mé nedůvěře v trvanlivost zavařeného sýra a salámu jsem takhle dělala jen první dávku. Ty ostatní už byly bez sýra a salámu, které jsem přidala, vmíchala až po otevření sklenice, před použitím.
Kuchařka: cathleen