
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1-1,5 l masového vývaru
- 3 lžíce másla
- 90 g dětské krupičky
- 4 vejce
- 2 stroužky česneku
- černý pepř
- majoránka
- drcený kmín
- sůl
- 2 lžíce hladkolisté petrželky
Postup přípravy receptu
-
Vývar udržujeme horký. Česnek utřeme se solí.
-
V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme krupičkou a orestujeme ji. Přidáme osolená rozšlehaná vejce a mícháme, až se vytvoří krupicové žmolky. Zalijeme vývarem, přidáme utřený česnek, kmín, pepř, majoránku a provaříme 10-15 minut.
Na závěr přidáme nasekanou zelenou petrželku.
Poznámka od kuchařky
Recept pochází z pořadu Prostřeno, kde polévku vařila paní Jana. Ponechala jsem i název, ačkoli pod výrazem „cumel“ chápu sladký dudlík, nebo uzlík s něčím sladkým, který se v minulosti dával nemluvňatům cumlat pro uklidnění…
Kuchařka: Eliza