
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 350 g hladké mouky
- 140 g moučkového cukru
- 250 g másla nebo hery
- 2 žloutky
- rum
- ořechy
- kokos kakao
- mandle
- Na slepení:
- marmeláda
- máslové krémy
- Na zdobení:
- marcipán
- tmavá čokoláda
- bílá čokoláda
Postup přípravy receptu
-
Hladkou mouku, cukr, máslo, žloutky spojíme dohromady, pokud chceme přidat ořechy, mandle, kokos nebo kakao, ubereme tolik hladké mouky, kolik přidáme ořechů, nebo ostatních dochucovacích surovin. Těsto necháme odležet do druhého dne v chladnu.
-
Druhý den upečeme v troubě na 160 stupňů. Já peču v horkovzdušné troubě, pokud máte jiný druh trouby stupně si upravte.
-
Hotové cukroví slepíme marmeládou (nejlépe domácí, nevysychá), nebo máslovým krémem, s vaječným koňakem nebo rumem. Zdobíme čokoládou a marcipánem. Každý rok peču až 100 kg, pro sebe a známé. Cukroví opravdu chutná. Kromě pár vánočních prvků je vhodné pro každou příležitost.
Kuchařka: mirkamodra@seznam.cz









