Cukrovíčko nejen vánoční

70
- reklama -

Suroviny
4 porce

350 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
250 g másla nebo hery
2 žloutky
rum
ořechy
kokos kakao
mandle
Na slepení:
marmeláda
máslové krémy
Na zdobení:
marcipán
tmavá čokoláda
bílá čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku, cukr, máslo, žloutky spojíme dohromady, pokud chceme přidat ořechy, mandle, kokos nebo kakao, ubereme tolik hladké mouky, kolik přidáme ořechů, nebo ostatních dochucovacích surovin. Těsto necháme odležet do druhého dne v chladnu.

  2. Druhý den upečeme v troubě na 160 stupňů. Já peču v horkovzdušné troubě, pokud máte jiný druh trouby stupně si upravte.

  3. Hotové cukroví slepíme marmeládou (nejlépe domácí, nevysychá), nebo máslovým krémem, s vaječným koňakem nebo rumem. Zdobíme čokoládou a marcipánem. Každý rok peču až 100 kg, pro sebe a známé. Cukroví opravdu chutná. Kromě pár vánočních prvků je vhodné pro každou příležitost.