Cukroví „brambory“

331
- reklama -

Suroviny

Těsto:
40 dkg práškového cukru
30 dkg sušeného mléka (polotučné)
24 dkg másla
2 bílky
2 lžičky rumu
Krém:
1 vanilkový cukr
250 g másla
150 g cukru krupice
2 bílky
1 lžička rumu
Dále:
kakao na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uděláme krém na slepení: dva bílky vyšleháme s třetinou cukru. Ze zbylých dvou třetin cukru uvaříme sirup: cukr zalijeme troškou vody, aby se rozpustil. Dále mícháme při varu, dokud se netáhne a nekape z vařečky, nikoli teče. Ještě horký sirup zašleháme do bílků. Vzniklou hmotu necháme vychladnout a pak smícháme s kostkou másla, které utřeme s vanilkovým cukrem a lžičkou rumu.


    Zobrazit celý recept

  2. Ze všech surovin si uděláme těsto. Odebereme kousek, uděláme placku, do které zabalíme dva piškoty slepené krémem. Vzniklou kouli obalíme v hořkém kakau.

Poznámka od kuchařky

Toto množství surovin je na jednu dávku, já dělám dvojnásobnou a ještě musím přidělávat. Doma slýchám, že ani jiné cukroví dělat nemusím 🙂