- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 40 dkg práškového cukru
- 30 dkg sušeného mléka (polotučné)
- 24 dkg másla
- 2 bílky
- 2 lžičky rumu
- Krém:
- 1 vanilkový cukr
- 250 g másla
- 150 g cukru krupice
- 2 bílky
- 1 lžička rumu
- Dále:
- kakao na obalení
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve uděláme krém na slepení: dva bílky vyšleháme s třetinou cukru. Ze zbylých dvou třetin cukru uvaříme sirup: cukr zalijeme troškou vody, aby se rozpustil. Dále mícháme při varu, dokud se netáhne a nekape z vařečky, nikoli teče. Ještě horký sirup zašleháme do bílků. Vzniklou hmotu necháme vychladnout a pak smícháme s kostkou másla, které utřeme s vanilkovým cukrem a lžičkou rumu.
-
Ze všech surovin si uděláme těsto. Odebereme kousek, uděláme placku, do které zabalíme dva piškoty slepené krémem. Vzniklou kouli obalíme v hořkém kakau.
Poznámka od kuchařky
Toto množství surovin je na jednu dávku, já dělám dvojnásobnou a ještě musím přidělávat. Doma slýchám, že ani jiné cukroví dělat nemusím 🙂
Kuchařka: kuhnice