Cukety s vodními kaštany

46
- reklama -

Suroviny

4 PL vývaru (použila jsem trochu vody a bezglutamátového bujonu)
1 PL sójové omáčky
1 KL škrobové moučky
1 KL třtinového cukru
na špičku nože červené rozdrcené feferonky nebo feferonového krému
sušený česnek
2 menší cukety (asi 500 g)
l červená cibule
150-200 g vodních kaštanů z konzervy (nakrájených na plátky)
2 polévkové lžíce olivového oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vývar, sójovou omáčku, škrobovou moučku, cukr, česnek, trošku oleje a drcenou feferonku dobře promícháme v misce a dáme stranou.


    Zobrazit celý recept

  2. Cuketu opereme, osušíme a nakrájíme na menší hranolky.

  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Vodní kaštany z konzervy necháme dobře okapat na cedníku.

  4. Ve woku nebo velké pánvi rozpálíme při vyšší teplotě olej, dáme do něj nakrájenou cibuli a cuketu a za stálého míchání ji asi 3 minuty prudce smažíme, až je pěkně křupavá. Pak přidáme vodní kaštany nakrájené na plátky a vše za stálého míchání podusíme 2-3 minuty.

  5. Za stálého míchání přilijeme připravenou omáčku, necháme přejít varem a podle potřeby přisolíme. Ihned podáváme – třeba s rýží.