- reklama -
Suroviny
- 4 PL vývaru (použila jsem trochu vody a bezglutamátového bujonu)
- 1 PL sójové omáčky
- 1 KL škrobové moučky
- 1 KL třtinového cukru
- na špičku nože červené rozdrcené feferonky nebo feferonového krému
- sušený česnek
- 2 menší cukety (asi 500 g)
- l červená cibule
- 150-200 g vodních kaštanů z konzervy (nakrájených na plátky)
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Vývar, sójovou omáčku, škrobovou moučku, cukr, česnek, trošku oleje a drcenou feferonku dobře promícháme v misce a dáme stranou.
-
Cuketu opereme, osušíme a nakrájíme na menší hranolky.
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Vodní kaštany z konzervy necháme dobře okapat na cedníku.
-
Ve woku nebo velké pánvi rozpálíme při vyšší teplotě olej, dáme do něj nakrájenou cibuli a cuketu a za stálého míchání ji asi 3 minuty prudce smažíme, až je pěkně křupavá. Pak přidáme vodní kaštany nakrájené na plátky a vše za stálého míchání podusíme 2-3 minuty.
-
Za stálého míchání přilijeme připravenou omáčku, necháme přejít varem a podle potřeby přisolíme. Ihned podáváme – třeba s rýží.
Kuchařka: hosta