Cuketový „tatarák“

62
- reklama -

Suroviny

1 větší cuketa (dala jsem žlutou – ale na barvě nezáleží :D)
2 cibule, lépe červené
3 stroužky česneku
3 lžíce oleje
2 ČL dijon hořčice
2 ČL kečupu
2 ČL sojové omáčky
1/2 ČL červené mleté papriky
pár kapek citronové šťávy
1 hrst posekané pažitky

Postup přípravy receptu

  1. Na hrubém struhadle postrouháme cuketu i se slupkou – pokud je opravdu velká, vykrojíme jadřinec. Posolíme, promícháme a necháme tak 20 minut odstát.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji ji orestujeme dosklovita – cca 5 minut. Přidáme nadrobno nasekaný česnek a ještě chvíli opékáme – mícháme! Cuketu vymačkáme, přidáme na pánev a restujeme asi 5 minut do změknutí.

  3. Směs necháme vychladnout a přidáme ostatní suroviny. Vše po troškách a podle chuti. Promícháme a můžeme podávat – nejlépe s topinkou nebo opečeným toustem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: internet, mnoho podobných receptů 😀

Při letošní úrodě cuket je to něco zas trošku jiného 😀