
- reklama -
Suroviny
- 1 větší cuketa (dala jsem žlutou – ale na barvě nezáleží :D)
- 2 cibule, lépe červené
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce oleje
- 2 ČL dijon hořčice
- 2 ČL kečupu
- 2 ČL sojové omáčky
- 1/2 ČL červené mleté papriky
- pár kapek citronové šťávy
- 1 hrst posekané pažitky
Postup přípravy receptu
-
Na hrubém struhadle postrouháme cuketu i se slupkou – pokud je opravdu velká, vykrojíme jadřinec. Posolíme, promícháme a necháme tak 20 minut odstát.
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji ji orestujeme dosklovita – cca 5 minut. Přidáme nadrobno nasekaný česnek a ještě chvíli opékáme – mícháme! Cuketu vymačkáme, přidáme na pánev a restujeme asi 5 minut do změknutí.
-
Směs necháme vychladnout a přidáme ostatní suroviny. Vše po troškách a podle chuti. Promícháme a můžeme podávat – nejlépe s topinkou nebo opečeným toustem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: internet, mnoho podobných receptů 😀
Při letošní úrodě cuket je to něco zas trošku jiného 😀
Kuchařka: hosta