Cuketový tatarák

127
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 středně velká cuketa
1 cibule
4 stroužky česneku
sůl
pepř
cca 15 dkg tvrdého sýru (eidam)
1-2 lžíce plnotučné hořčice
chléb na topinky

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu důkladně omyjeme a nastrouháme i se slupkou na hrubém struhadle.
    Zasolíme a necháme cca 15 minut odstát, aby pustila vodu.

  2. Na pánvi osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli.

  3. Jakmile cuketa pustí vodu, slijeme ji a přidáme k cibuli. Restujeme přibližně dalších 10 minut. Poté ji necháme vychladnout.
    Nastrouhaný tvrdý sýr pak vmícháme do vychladlé směsi, ochutíme hořčicí, solí, pepřem.

  4. Podáváme s topinkou.