
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 středně velká cuketa
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- cca 15 dkg tvrdého sýru (eidam)
- 1-2 lžíce plnotučné hořčice
- chléb na topinky
Postup přípravy receptu
-
Cuketu důkladně omyjeme a nastrouháme i se slupkou na hrubém struhadle.
Zasolíme a necháme cca 15 minut odstát, aby pustila vodu. -
Na pánvi osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli.
-
Jakmile cuketa pustí vodu, slijeme ji a přidáme k cibuli. Restujeme přibližně dalších 10 minut. Poté ji necháme vychladnout.
Nastrouhaný tvrdý sýr pak vmícháme do vychladlé směsi, ochutíme hořčicí, solí, pepřem. -
Podáváme s topinkou.
Poznámka od kuchařky
Kuchař: Pankulik