
- reklama -
Suroviny
- cuketa, asi 2 malé nebo 1 velká (nebo patizony či lilek)
- cibule
- olej řepkový nebo olivový
- 2 lžičky muškátového květu
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce octa nebo citronové šťávy
- 2 lžíce sójové omáčky
Postup přípravy receptu
-
Cukety nakrájím na půlcentimetrová kolečka, osolím, vypotím. Pokud máme obrcuketu, samozřejmě odstraníme vnitřek a oloupeme. Cibuli na kolečka zpěníme do sklovita na oleji, zasypeme ji lžičkou muškátového květu a pepřem, promícháme. Přidáme vymačkané cukety, mícháme, restujeme, přidáme druhou lžičku muškátového květu, dopepříme, restujeme do sklovita, přidáme citronovou šťávu, sojovku, odstavíme přidáme dobrou lžíci medu. Promícháme, máme hotovo.
Poznámka od kuchařky
Je to vynikající sladkokyselá příloha k rýži. Pokud použijeme černý med, lze i do zvířátek. Pokud máme cukety víc, restujeme postupně, olej přidáme. Jídlo má být restované, ne dušené. je chuťově výrazné, s medem a sójovkou, lehce štiplavé.
Kuchařka: Taevita