
- reklama -
Suroviny
- 4 ks menší cukety
- 1/2 pórku
- 6 sušených rajčat naložených v oleji (nebo i více)
- sůl
- citron
- špetka moučkového cukru
- koření podle chuti
- hrst oliv
Postup přípravy receptu
-
Cukety umyjeme, konce odkrojíme, ja čiastočne zvyknem šúpať. Nakrájame na tenké polkolieska, osolíme.
-
Pridáme pokrájaný pór, pokrájané naložené paradajky, citrónovú šťavu, olej z paradajok, príp. cukor. Premiešame a necháme odstáť v chlade.
Je to chutné aj s pridaním olív.
Ja si paradajky suším a nakladám do oleja s cesnakom a provensálskym korením, preto už ďalšie koreniny nepridávam.
Poznámka od kuchařky
Podávame ako jeden z viacerých šalátov napr. ku grilovačke.
Začína cuketová sezóna…
Kuchař: magdalenka