Cuketový perník s krémem

48
- reklama -

Suroviny

2 hrnky na jemno strouhané cukety
2 hrnky špaldové mouky (jemné)
1 hrnek třtinového cukru
0,5 hrnku oleje
2 vejce
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
2 lžičky jedlé sody
0,5 lžičky skořice
Krém:
400 ml mléka
1 vanilkový pudink
1 máslo (pokojové teploty)
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a ušleháme je spolu s cukrem. Přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, sodu, nastrouhanou cuketu, kakao a skořici. Nakonec z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do těsta. Do vymazaného pekáčku vlijeme těsto a dáme péct na 180 stupňů, cca 30 minut. Pro jistotu zkusíme špejlí, až se na ni těsto nebude lepit, bude hotová.


    Zobrazit celý recept

  2. Perník dáme vychladnout. Mezitím připravíme krém. Dáme vařit mléko na pudink a osladíme ho podle chuti. Asi polovinu z uvedeného množství odebereme a rozmícháme v něm pudinkový prášek. Až se budou dělat v mléku bublinky, přidáme mléko s práškem a mícháme do zhoustnutí. Pudink necháme zcela vychladnout.

  3. Nakonec do vychladlého pudinku zašleháme povolené máslo. Hotový krém naneseme na vychladlý perník. Můžeme posypat skořicí, kakaem nebo nasekanou čokoládou.

Poznámka od kuchařky

hrnek – 250 ml

Použila jsem větší pekáč, ale lze použít i plech s vyšším okrajem.

Máme obrovskou úrodu cuket, takže ji cpu momentálně všude, kde se dá.

Chutná jako perník, jen je vláčnější. Spolu s krémem je naprosto výborný moučník.