
- reklama -
Suroviny
- 400 g cukety
- 100 g hery
- 1 vejce
- 5 cl rumu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 100 g cukru
- 300 g polohrubé mouky
- 300 g celozrnné pšeničné mouky
- špetka soli
- 1/2 lžičky anýzu
- 15 g kvasnic
- rozinky
- mandle
Postup přípravy receptu
-
Cuketu umeleme nebo nastrouháme.
-
Suroviny dáme do pekárny ve shora uvedeném pořadí.
-
Hladká mouka málo saje, proto polohrubou nebo hrubou – cuketa pustí vodu.
-
Rozinky a mandle v množství podle chuti přidáme až po zvukovém signálu.
-
Peču na sladký kynutý program, i když je mazanec napůl celozrnný, stačí to.
Poznámka od kuchařky
Mazanec je moc dobrý. Je nadýchaný a cuketa, rum ani citron v něm nejsou poznat.
Kuchařka: Marie Klara