- reklama -
Suroviny
- 1 středně velká cuketa
- 1 pórek
- 1 stroužek česneku
- 2 brambory
- kuřecí vývar
- lžíce másla
- sůl a pepř
- 1 kostka Lučiny
- opečené chlebové krutony
- sýr na posyp
Postup přípravy receptu
-
Pórek pokrájíme na kolečka a dáme restovat na máslo, společně s nasekaným česnekem. Cuketu pokrájíme na kostičky, brambory zbavíme slupky a také pokrájíme na kostičky. Přisypeme k pórku a ještě chvilku restujeme. .
-
Zalijeme vývarem a pozvolna vaříme do změknutí. Podle chuti přidáme sůl a pepř. Přidáme kostku Lučiny a mícháme, než se rozpustí. Poté polévku rozmixujeme na jemný krém. Krém jsem podávala s opečeným chlebem a posypala holandským sýrem.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: MAKE-FOOD