
- reklama -
Suroviny
- 400 g hrubě strouhané cukety (mladé mohou být i se slupkou)
- 1 vejce
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 hrnku polohrubé mouky
- necelého 1/2 hrnku oleje
- prášek do pečiva
- 1 krájená cibule
- sůl
- mletý pepř
- kmín
- Nádivka:
- kapka oleje
- cibule
- hlíva ústřičná
- sůl
- drcený kmín
- nastrouhaný sýr
Postup přípravy receptu
-
Dělala jsem v remosce, tak z poloviční dávky.
-
Na nádivku lehce osmahneme na troše oleje půlměsíčky cibule, na ní krájenou hlívu. Osolíme, sypneme kmínem, podlijeme 2-3 lžícemi vody a trošku podusíme, aby hlíva změkla.
-
Všechny suroviny na těsto pouze umícháme a rozprostřeme na plech s pečícím papírem.
-
Poklademe nádivkou, sypneme sýrem a upečeme.
Poznámka od kuchařky
Koláč můžeme jíst teplý i studený.
Nádivka se dá samozřejmě obměňovat, podle vaší chuti. Kamarádka, která mi recept dala, dělá koláč jako pizzu.
Kuchařka: cathleen









