
Suroviny
- 3 cibule
- olej
- 3 lžičky sladké papriky
- 1 velká cuketa tykev nebo patizon případně několik mladých zelených cuketek
- 1 lžička kmínu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička majoránky
- sůl
- pepř
- 1-2 lžíce mouky na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Zasypeme sladkou paprikou, promícháme, aby se paprika rozpustila v tuku, a zalijeme hrnečkem vody.
-
Přidáme česnek, kmín, majoránku, osolíme, opepříme a vložíme očištěnou a na kostičky nakrájenou cuketu. Za občasného zamíchání dusíme pod pokličkou, až je cuketa měkká (cca 15 minut).
-
Podle potřeby doléváme vodu. Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody a alespoň 5 minut společně provaříme. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
-
Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem, posypané drobně nakrájenou cibulkou nebo pórkem a pro příznivce pokapané gulášovým tekutým kořením.
Poznámka od kuchařky
Pro masožravce bych přidala na kostičky nakrájenou uzeninu, kterou bych orestovala hned na začátku s cibulkou a dále pokračovala dle receptu. Nám to ale moc chutnalo i bez masa 🙂
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.