
- reklama -
Suroviny
10 porcí
- 400 g cukety
- 200 g hnědého cukru
- sůl
- 2 vejce
- 2 lžičky mleté skořice
- 200 g másla
- 2 lžíce rozinek
- 1 lžíce rumu
- 340 g polohrubé mouky
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- rybízová zavařenina
- poleva
- zdobení
Postup přípravy receptu
-
Cuketu oloupeme a zbavíme jadřince, nastrouháme.
-
Přidáme cukr, sůl, žloutky, skořici a ušleháme do krému.
-
Vmícháme rozpuštěné máslo, rozinky, rum a mouku s práškem.
-
Lehce zapracujeme sníh z bílků.
-
Těsto nalejeme do dortové formy vymazané, dno vyložené pečícím papírem.
-
Pečeme v předehřáté troubě cca 45 minut na 160 stupňů.
-
Pak necháme ve vypnuté troubě 10 minut.
-
Vychladlý korpus rozkrojíme, potřeme marmeládou a polejeme polevou.
Ozdobíme.
Poznámka od kuchařky
Je možné dát cuketu nakrájenou na malé kostičky.
Kuchařka: hemriettas