Cuketovo-švestková přesnídávka s vločkami

69
- reklama -

Suroviny

500 g vyzrálých a vypeckovaných švestek
400 g oloupané a vydlabané cukety
100 g hnědého cukru
3 lžíce vloček
100 ml vody
vanilkový cukr
lžička skořice
4 hřebíčky

Postup přípravy receptu

  1. Omyté švestky a cuketu nakrájíme na menší kousky. Podlijeme vodou, přidáme vločky, koření a vaříme do úplného změknutí. Je-li třeba, ještě malinko podlijeme vodou.

  2. Z uvařené směsi vytáhneme hřebíčky a směs rozmixujeme dohladka. Přidáme cukry a společně ještě povaříme do požadované hustoty, podle potřeby zředíme vodou, případně dochutíme cukrem nebo skořicí.

  3. Pro výraznější chuť můžeme před koncem vaření přidat lžíci povidel, ale není to nutné.

Poznámka od kuchařky

Z tohoto množství je toho asi jeden litr, to jsme snědli, ale z většího množství lze zavařit při 85 st. 20 minut. Je to jednoduché, bez pudinku, přirozeně zahuštěné vločkami. Dochutit lze citronovou šťávou, zázvorem atd. Obsah cukru je taky orientační, záleží na druhu a sladkosti vybraného ovoce. Další zpracování cukety, kdy ovocnou směs nastaví a není tam ani poznat.